Dit is de Odyssee

Ons verhaal

Dit is onze missie

Wij maken kinderen wereldwijs

Dit geloven wij

Wij geloven in de kracht van zelf ontdekken En dat je het meest leert door te ervaren en te doen.

Wij geloven in kijken naar de wereld om ons heen In geïnspireerd raken door echte verhalen In werken met actuele thema’s En leren omdat je meer wilt weten.

Wij geloven in de wereld opzoeken Je eigen onderzoek starten, De juiste vragen stellen En daardoor steeds meer te leren…

…over de wereld In de wereld Over jezelf. En jouw toekomst in die wereld.

Onze waarden
Uitdagend

Wij dagen kinderen uit om dat te leren wat ze nog niet kunnen of weten. We ontwikkelen thema’s die motiveren en dagen partners en ouders uit om een stap naar voren en mee te doen.

De wereld ingaan en zelf onderzoeken en doen. Dat is waar we voor staan.

Open

Wij houden van alles wat nieuw is, want daarvan leer je het meest. We zijn nieuwsgierig en willen altijd meer weten. Over het kind, over zijn belevingswereld en over de wereld om ons heen. Out of the box, daar houden wij van. En elk kind omarmen want onze wereld is er voor iedereen.

Actief

Actie! Zelf onderzoeken. Zelf doen. Zelf ervaren. Kansen zien en pakken. Wij nemen eigen initiatief en stimuleren dit bij anderen. Ons themaonderwijs ontwerpen wij zelf en we motiveren anderen om in actie te komen. Doe jij mee?

Realistisch

Als jij weet hoe de wereld werkt, voel je je overal thuis. Wij zijn eerlijk, leggen wat speelt op tafel en vertellen wat we verwachten. Van elkaar, van onze leerlingen en hun ouders. Zo werkt het in de wereld. Zo werkt het op onze school.

Lees hier ons manifest

Ons gebouw

Werken vanuit thema’s. De wereld ontdekken. Zelf doen. Dit vraagt om meer ruimte dan een klaslokaal. Ons gebouw is ontworpen voor ontdekkend leren.

Op onze leerpleinen gaan leerlingen met elkaar aan de slag. Ontdekken, maken, projecten uitwerken en op onderzoek uit. Want deze manier van leren vraagt om ruimte. Ruimte om te bewegen, te maken, ontwikkelen en creëren.

Op onze school leren we namelijk niet alleen maar uit boeken maar vooral door te doen. Met elkaar en door elkaar heen. Buiten de muren van het lokaal en voorbij de deuren van de school. Want buiten het lokaal leer je echt het meest.

Ons team

Ontdekken. Dat is wat we onze leerlingen leren en zelf doen we net zo hard aan mee. We letten goed op, reiken aan met onze vinger aan hun pols. We zorgen voor bagage en context en brengen ze verder. Wie wij zijn? Je ontdekt het hier!
 

Team de Odyssee

Happy teachers are the best teachers!

2021-2022














Wie is wie?

Benieuwd welk gezicht bij welke naam hoort? Je ziet het op onze fotomuur in de school. Neem gerust een kijkje of spreek ons persoonlijk aan.

Even overleggen?

Heb je een vraag aan een van onze teamleden of wil je iets bespreken? Spreek ons gerust aan op school. Je kunt ons ook via Social Schools een persoonlijk bericht sturen.

Schoolregels

Wij zijn een gezellige en fijne plek om te leren. Dit houden wij graag zo. Daarom maken we afspraken met elkaar: de schoolregels. Onze hoofdregel is: op school is het voor iedereen prettig. We maken afspraken over hoe we ons gedragen. Op de gangen, op de leerpleinen en in de klas. Vanuit deze grondhouding gaan we met kinderen in gesprek. Bijvoorbeeld als er onenigheid is of pestgedrag wordt gesignaleerd.

Wij zijn AMOS

Onze school is onderdeel van AMOS Onderwijs. Een Oecumenische stichting met een open blik op de wereld en al haar geloven. Professioneel en betrokken met aandacht voor het individu. Binnen de stichting delen we gelijke waarden en zijn we vrij om onze eigen visie en missie waar te maken. Eigen keuzes maken en doen wat nodig is op onze eigen school.

Zo kiezen wij vol overtuiging voor Ontwikkelingsgestuurd Onderwijs, in de volsmond ook wel OGO onderwijs genoemd. Omdat wij geloven dat je in de echte wereld het meeste leert.

Onderdeel van AMOS, betekent voor ons team onderdeel zijn van een grote leerschool. Het ontwikkelingsprogramma van AMOS is uitgebreid en gericht op groei.